ESTUDIS‎ > ‎CICLES FORMATIUS‎ > ‎

Grau Superior de Química Industrial (QUA0)

FP DUAL: Està previst que al curs 2014-15 alguns dels nostres alumnes formin part de la primera promoció que finalitza aquest cicle en alternança Dual. Els alumnes que començaran primer el curs 2014-15 també tindran aquesta possibilitat.

En aquest enllaç podeu tenir més informació (mòduls que es cursen, informació sobre la Dual...).

El 100% d'alumnes que s' han presentat a les proves per a l'obtenció del Certificat Europeu de conseller de seguretat per al transport de mercaderies perilloses, al juny de 2014, han aprovat: ENHORABONA,  CONSELLERS I TÈCNICS SUPERIORS!!!Aquest darrer curs 2013 hem tingut una inserció laboral del 100%.

Mireu què opinen alguns dels nostres ex-alumnes en relació a la seva experiència al nostre centre:


Em dic Núria i vaig estudiar el CFGS de química Industrial al INS Mollet durant la promoció 2011-2013.Actualment estic treballant a una empresa de FOOD-FARMA a Granollers. Líder mundial en la distribució de productes químics industrials i especialitats químiques. Faig tasques de tot tipus, ja que m’han acollit molt bè. Bàsicament funcions de control de qualitat i gestió de qualitat:Anàlisis físico-quimics,  inspeccions periòdiques a planta, vigilància i control de qualitat dels productes alimentaris rebuts, analitzar, emplenar i arxivar els registres establerts en les operacions de control de recepció i certificats d'anàlisi, emetre els certificats de qualitat que siguin necessaris, realitzar els manuals i procediments segons GMP, portar els controls del sistema APPCC i realitzar les auditoríes planificades. Aquest cicle m’ha donat la oportunitat de canviar de branca professional donat-me la possibilitat d’entrar a una multinacional molt important a nivell Europeu. Us animo a tots a realizar-lo. Val molt la pena!


Sóc en Manel, resideixo a Tordera, tinc 45 anys, casat i pare de dos fills l’Eloi de 10 anys i en Joel de 8 anys. Ara, gairebé farà un any que vaig finalitzar el CFGS de química industrial en l’IES Mollet. Actualment treballo a Trety S.A.U. com a tècnic de procés en injecció de PUR, i programador de robots industrials (ABB). Aquesta empresa forma part de la multinacional Trèves group, està ubicada a Maçanet de la Selva (Girona) i es dedica al guarniment d’interiors per l’automòbil. En aquests moments els seus principals clients són Nissan i Seat. La inquietud que em va motivar a cursar aquest cicle, va ser el decreixement ocupacional que va començar l’any 2008, 2009 a Trety S.A.U. En aquesta empresa l’any 2006 hi treballaven 1200 persones aproximadament, avui quedem unes 400 persones. Tinc molta experiència pel que fa a la injecció de PUR i programació de robots industrials, però no tenia cap titulació química relacionada amb la meva feina. Avui dia ja puc dir que tinc experiència i titulació, és el que demanen les empreses. Altre motiu pel qual vaig triar aquest cicle, és perquè em va assemblar, segons ofertes de treball… un del sectors amb més sortida. Puntualitzar que a finals de febrer d’aquest any, em va trucar una empresa del sector químic. Inicialment em va costar molt decidir preparar la prova d’accés a CFGS. Una vegada resolta la part inicial, va venir la part més dura, assistir a les classes CFGS QUAO. Amb 42 anys, treballant, amb una família, desplaçaments a l’IES (120 km), no va ser gens fàcil. A l’acabar algun examen, per motius de feina, sortia de pressa i corrents en direcció a l’aeroport, algun treball l’he fet en l’avió, l’enviat des de l’hotel… en fi va ser dur, tant per mi com per la meva companya, va haver moments de ganes de deixar el cicle, però al final ha valgut la pena, tot té un inici i un final. Actualment estic cursant un mòdul de Robòtica industrial, al maig entrego el projecte… Manel León Hidalgo


Mi nombre es Emma Mesa y tengo 21 años, soy exalumna de la segunda promoción del grado superior de Química industrial del IES Mollet (2010-2012). La experiencia en este ciclo ha sido muy útil para mí, ya que posee la singularidad de enfocarte hacia varios sectores de la industria química y prepararte para la situación real de las empresas de hoy en día. Este ciclo fue crucial para mí a la hora de encontrar trabajo en el sector químico farmacéutico, ya que la misma empresa en la cual realicé las prácticas empresariales, (Farmhispania S.A) me contrató y permanecí con ellos aproximadamente 3 años. Esto me permitió poder comenzar la universidad, además me permitían compaginarlo con el trabajo. Actualmente estoy estudiando Ingeniería Química en la UAB, en el campus de Bellaterra, es muy divertido y gratificante porque al tener conocimientos de reactores, reglamentos y sustancias ya sabes muchas veces a que se refieren tus profesores cuando los demás chicos no tienen idea; aunque no quiero decir que tenga que esforzarme menos, o que sea fácil, porque al estudiar y trabajar al mismo tiempo, has dedicarle la mayoría de tu tiempo libre a estudiar.
Recomiendo a cualquier persona que le guste la química y se vea trabajando en una industria química realizar este ciclo, es uno de los más completos que conozco, te brinda salidas laborales a corto plazo, la experiencia de realizar tus prácticas en grandes empresas, tiene un equipo docente muy preparado y dispuestos a ayudarte si lo necesitas.


Hola, em dic Marc Fernández, tinc 22 anys i sóc tècnic superior en química industrial. La meva opinió és que aquest cicle t'obre moltes.portes en el món de la quimica, ja que gracies a les pràctiques, que jo vaig tenir sort de realitzar a Kao Corporation SA, una de les majors empreses del Vallès, ara mateix hi estic treballant. Per això us animo a estudiar-lo, ja que aprendreu moltíssim i com no us divertireu si realment us agrada aquest món tan emocionant com és la química.Soy Francisco Sánchez de 43 años, técnico en química industrial . Después de estar 14 años trabajando como reactorista y analista de planta química, y como consecuencia del cierre de la planta donde trabajaba, decidí formarme para  obtener el título de Técnico Industrial químico (2010-2012). Este curso de Grado Superior me abrió las puertas a trabajos tanto en la industrial farmaceútica como en la química. Durante este tiempo he estado trabajando en Grifols y actualmente estoy como analista-envasador en Carburos Metálicos.
Hola, me llamo Daniel y el ciclo formativo de grado superior de Química Industrial que he finalizado hace unos meses me ha abierto la puerta a encontrar trabajo en Rofersam (he hecho las prácticas allí). Rofersam es un laboratorio de alta cosmética, dedicado desde varias décadas, a la elaboración, fabricación y envasado de productos cosméticos de alto standing. También nos dedicamos a la venta a granel 

Ċ
ANTPCF - Maria José Romero,
12 de maig 2014, 10:06
Comments