CENTRE‎ > ‎Informacions anteriors‎ > ‎GENERALS‎ > ‎

Any Espriu

 

Primera exposició a la biblioteca: Any Espriu

 

A la biblioteca de l'IES Mollet comencem a fer exposicions temàtiques. Durant el mes de març tindrem exposades a la vitrina les obres de Salvador Espriu, de qui en celebrem el centenari del  naixement.

 

Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 1913 - Barcelona, 1985) fou un poeta, dramaturg i novel•lista català, considerat un dels renovadors, juntament amb Josep Pla i Josep Maria de Sagarra, de la prosa catalana de fórmules noucentistes. Espriu va viure l’època de la preguerra civil espanyola, de gran vitalitat cultural sobretot a Barcelona, i es relacionà amb intel•lectuals com Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ferran Soldevila i Carles Riba. Un cop acabada la guerra, va treballar com a advocat en una notaria.

 

Aleshores, amb les llibertats catalanes abolides de manera absoluta, fou quan Salvador Espriu visqué el que més tard es coneixeria com l’exili interior. D’aquesta etapa van sorgir obres de teatre com Primera història d’Esther (editada el 1948 i estrenada el 1957) o els llibres de poemes Les cançons d’Ariadna (1949), Les Hores i Mr. Death (1952), El caminant i el mur (1954), i Final del laberint (1955). Ja a la dècada dels seixanta i dels setanta, l’obra d’Espriu, i ell mateix, es convertiren en símbol de la literatura catalana (La pell de brau, 1960).

 

 

Per saber-ne més detalls, podeu consultar la pàgina de l'Any Espriu:

www.anyespriu.cat

 

Cementiri de Sinera

Quina petita pàtria

encercla el cementiri!

Aquesta mar, Sinera,

turons de pins i vinya,

pols de rials. No estimo

res més, excepte l'ombra

viatgera d'un núvol.

El lent record dels dies

que són passats per sempre.

 

 

Comments