CENTRE‎ > ‎Informacions anteriors‎ > ‎

CICLES FORMATIUS

 VISITA DELS ALUMNES DE MECANITZACIÓ A DICOMOL.

           Aquest passat divendres dia 8 de març, hem fet una sortida que teníem programada des d'inici de curs, amb els alumnes de Grau Mig de Mecanització.

           Hem anat a una empresa del nostre sector que es dedica a la fabricació i reparació de motlles d'injecció de plàstic pel sector d'automoció, per fabricants de primer nivell: DICOMOL, a Montcada i Reixac. (Continuar llegint)


      VISITA A CARGLASS.

El passat 27 de febrer, l’empresa CARGLASS situada al Polígon de Can Magarola de Mollet del Vallès va rebre als alumnes de 1er de carrosseria per fer-los una demostració dels seus productes.

 Ens va rebre la Sra. Sra. Eva Figueres, Responsable de Formación y Desarrollo i les demostracions, com l’any anterior van estar a càrrec del Sr. David Cárdenas, Tecnico Formador de CARGLASS.

 Gràcies a aquesta col•laboració, els nostres alumnes han pogut aprofundir en una assignatura molt especialitzada com és la substitució i reparació de llunes en vehicles.

 Una vegada més, moltes gràcies per les atencions prestades i el nostre agraïment més sincer. (Continuar llegint)


 Sortida dels alumnes de laboratori: Pràctica de mostreig del sòl.

L'alumnat del Cicle Formatiu de Laboratori va anar dilluns dia 21 de gener a prendre mostres del terra del nostre municipi per analitzar-les posteriorment al laboratori del nostre centre. Algunes imatges de l'esdeveniment

                                                                          

                                                                         

    VISITA VIDRALA CASTELLAR VIDRE S.A.

L’alumnat de 2on de CFGS Prevenció de Riscos Professionals va visitar a finals del mes passat la coneguda indústria de vidre situada a Castellar del Vallès. Fabriquen ampolles i envasos de vidre per a tot tipus de productes alimentaris; fonamentalment ampolles de vi, de xampany, de cervesa, oli i refrescs.


           Visita als bombers.

 El passat 19 de desembre el grup de segon de Prevenció de Riscos Professionals va estar de visita al Parc de Bombers de Mollet.

 

                                                          
 

- Curs de primers auxilis.

- Del 13 al 23 de novembre l'alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior del nostre centre ha rebut un curs teòric-pràctic de Primers Auxilis, a càrrec del Dr.Felices. Imprescindible!! 

 Novetat editorial:

Un dels professors del nostre centre que imparteix fabricació mecànica (José Carrasco), acaba de publicar (juntament amb un altre professor) un llibre sobre processos de mecanització al taller mecànic.

 

És un llibre pensat per a la formació professional, que a més de posar per escrit tot allò que cal conèixer per a mecanitzar, detalla pas a pas la fabricació de 38 peces amb excel.lents il.lustracions.


                                                        

 UN ESTUDIANT D'AUTOMOCIÓ GUANYA EN EL CAMPIONAT CATSKILLS 2012 (Skill 13 de Carrosseria).

El campionat de Catalunya de formació professional selecciona el millor alumnat d'alguns oficis (skills) per representar Catalunya en el campionat estatal Worldskills Spain que se celebra a Madrid.

Les persones guanyadores d'aquest concurs participen posteriorment en el campionat internacional Worldskills i en l'europeu Euroskills.

 

 

 

 

Alguns alumnes del CFGS de Química Industrial han gaudit i estan gaudint d'ajuts per a realitzar la Formació en Centres de Treball a la

"Fundación Ciudad de la Energía"

a Cubillos del Sil (León). En aquesta Fundació s'investiguen mètodes de captura, transport i emmagatzematge geològic de CO2.

 

                                           


    Pla Estratègic.

Projecte interdepartamental CFGS Regulació i Control - CFGS Química Industrial" pertanyent al Pla Estratègic 

TransBioma.

Projecte nacional "TransBioma" subvencionat pel Ministerio de Educación i presentat a Palencia Ampliar 


 Conferència de seguretat vial organitzada per Aesleme.

 

L'Associació per l’estudi de la Lesió Medular Espinal (AESLEME) va venir a l’Institut de Mollet del Vallès a presentar la campanya DISFRUTA con CABEZA . En l'acte també va participar el pilot de l'equip SAG, Ángel Rodríguez.


 Visita d'Autoliv

 

El passat dimarts 16 de maig els grups de 1er i 2on de CFGS Prevenció de Riscos Professionals vam visitar l’empresa AUTOLIV KLE S.A. 


Visita d'Autoequip.

 

Visita als alumnes d'automoció, per explicar com realitzar l’atenció al client en la recepció de vehicles


 Donem a conèixer la pàgina web de l'àrea de Fabricació Mecànica

La web conté molta informació de l'àrea de fabricació mecànica; estudis i activitats que es realitzen al centre; i informació pels alumnes (Premeu aquí per anar-hi)

 VISITA A CARGLASS.

Aquest any, un cop més, l’empresa CARGLASS situada al Polígon de Can Magarola de Mollet del Vallès, ha tingut a bé rebre’ns i fer-nos unes demostracions dels seus productes, amb la participació dels nostres alumnes de primer de CFGM de carrosseria. 

 Concurs fotogràfic. FOTO TREBALL 12.

Premis de fotografia jove sobre prevenció de riscos laborals. 

 taller de salut a càrrec dels experts de l'àrea de l'Ajuntament de Mollet.

El passat 7 de març va tenir lloc a la biblioteca de l’ Institut de Mollet del Vallès un taller de salut titulat "Anem de festa" a càrrec dels experts de l'àrea de l'Ajuntament de Mollet. 

 Espai d'art d'Opel Molletauto.

Els alumnes de batxillerat Artístic van visitar l’Espai d’art d’Opel Molletauto, el dies 27 de febrer i 1 de març; per veure l’exposició d’escultures i ceràmiques de Ricard Mira i Pepi Montesinos. 

 

 MONOGRÀFIC D'AEROGRAFIA.

Els passats dies 14 i 16 de febrer, l’ empresa Amazing Kustom Art va venir a l’ Institut de Mollet del Vallès a realitzar un monogràfic d’aerografia als nostres alumnes de Batxillerat Artístic, Automoció i Carrosseria. 

 

LA PREMSA LOCAL ES FA RESSÒ DEL PROJECTE TRANSBIOMA.FP QUE ES PORTA A TERME AL NOSTRE CENTRE.

Podreu trobar articles que parlen sobre aquest tema en Contrapunt, Diari Mollet, Mollet a mà etc. 

 VISITA VIDRALA CASTELLAR VIDRE S.A.

L’alumnat de 2on de CFGS Prevenció de Riscos Professionals va visitar a finals del mes passat la coneguda indústria de vidre situada a Castellar del Vallès. Fabriquen ampolles i envasos de vidre per a tot tipus de productes alimentaris; fonamentalment ampolles de vi, de xampany, de cervesa, oli i refrescs. 

 

 VISITA A L'INSTITUTO NACIONAL DE SEGURIDAD E HIGIENE EN EL TRABAJO – CENTRO NACIONAL DE CONDICIONES DE TRABAJO DE BARCELONA.

L’alumnat de 1er de CFGS Prevenció de Riscos Professionals va finalitzar el trimestre passat visitant el CNCT de BCN com a seu de referència de l’INSHT. 

 

FESTA DE LA CASTANYADA.

El passat 28 d'octubre el grup de CFGM FM20 va participar en una minilligueta de futbol -malgrat la pluja i abans de menjar les castanyes- com a preparació per la lliga de St. Jordi (tradicional al nostre institut). Aquí teniu l'enllaç a les fotos i videos de la jornada: Premeu aquí


 JORNADA PRL: Experiències empresarials.

El passat divendres 28 d’octubre l’alumnat de CFGS Prevenció de Riscos Professionals va assistir a la Jornada PRL organitzada per l’equip docent del cicle. Els ponents convidats van ser dos tècnics superiors de PRL que van voler compartir les seves experiències empresarials amb els futurs tècnics que s’estan formant amb nosaltres. 


                                      
 SESSIÓ FORMATIVA PER A INSPECTORS D´ITEUVE.

        Els alumnes del cicle formatiu de grau superior d'Automoció van participar en la sessió formativa per a Inspector d'Iteuve en Applus. Aquesta jornada va ser molt positiva pel fet de que va obrir les portes al món laboral a una gran quantitat d'estudiants


                                                        

  CARNET D'INSTAL.LADOR/A ELECTRICISTA

El carnet d'instal•lador/a electricista, és obligatori per exercir i acreditar que els seus titulars tenen els coneixements adequats. A l'Institut de Mollet t'oferim l'oportunitat d'obtenir diferents carnets professionals. Més informació aquí.

 VISITA DE L'EMPRESA CASELLA

Xerrada tècnica a càrrec de l'empresa Casella sobre la presa de decisions en matèria de Prevenció de Riscos laborals, Seguretat, Higiene y Ergonomia, como ara la medició de nivells de contaminació existents en el lloc de treball.

(Més informació a la seva pàgina web)

 

 

 L'alcalde de Mollet rep els millors estudiants de la ciutat.

L'alcalde Josep Monràs, i la regidora d'Educació, Alícia Domínguez, feliciten als estudiants amb millors notes de selectivitat i de Cicles Formatius. Alguns d'ells han cursat els estudis en el nostre centre. (Ampliar notícia prement aquí)

 


 "Reciclar la llum és reciclar la vida"

Conferència a càrrec de l'associació privada sense ànim de lucre AMBILAMP, que desenvolupa un Projecte educatiu destinat a alumnes de FP d'Electrònica i Electricitat de grau mitjà i superior

L'objectiu d'aquesta iniciativa és formar futurs instal•ladors elèctrics compromesos amb el medi ambient (Anar a la web oficial de AMBILAMP)


                                                                          


GRAN ÈXIT EN LA JORNADA TÈCNICA AMB L'EQUIP KH-7 EPSILON TEAM.
        (L'EQUIP MÉS PREMIAT EN LA CATEGORIA DE CAMIONS 6x6 EN LES COMPETICIONS DAKAR)
Acte multitudinari on van estar presents personalitats representants de tots els ambits relacionats amb l'esdeveniment: Equip KH-7-EPSILON TEAM, Patrocinadors, Alcaldia de Mollet, Direcció General d'Educació d'Ensenyaments Professionals, Serveis Territorials d'Educació Maresme-Vallès, Inspectors d'Educació, Gremi de Tallers, ITV, Directors Empresarials, Equip Directiu del Centre, Departament d'Automoció ... 

                                                  

 JORNADES UNIVERSITÀRIES.

Xerrades informatives dirigides als alumnes que volen estudiar una carrera universitària: Es parlarà dels requisits necessaris per accedir a la universitat i dels estudis que s'imparteixen (més informació aquí)